Cum puteti ameliora simptomele psoriazisului

Care este cel mai bun sapun pentru pielea care sufera de mancarimi?

Cititorii mei spun ca ei obtin rezultate bune cu orice sapun care contine Neem (Azadirachta indica), desi efectele neemului sunt mai cunoscute pentru abilitatea de a trata iritatiile cauzate de eczeme decat pentru calmarea mancarimilor cauzate de psoriazis. De asemenea, de ajutor atat pentru psoriazis, cat si pentru eczeme, este o combinatie de miere, ulei de masline si ceara de albine aplicata pe piele dupa baie. Studii publicate de cercetare medicala considera ca aceasta combinatie simpla, sigura si deloc costisitoare lupta impotriva infectiilor.

De obicei, psoriazisul raspunde la suplimente cu vitamina C, fie ea naturala sau sintetica, vitamina E, betacaroten si seleniu. Cand vine vorba de psoriazis, suplimentele cu B12 probabil nu au niciun efect, dar cremele cu vitamina B12 (facute de obicei cu ulei de avocado) de obicei au efect; consumul de alcool este un factor de risc pentru simptomele psoriazisului, mai ales la barbatii cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani.

Cand solzii sunt rupti sau cad de pe pielea afectata de psoriazis, de obicei au loc sangerari, facand pielea susceptibila la infectii. Dupa stadiile de debut, psoriazisul poate constitui si o urgenta medicala cand pielea se crapa pe arii extinse, cand exista fisuri si infectii ale pielii.

Compresele cu turmeric (facute in casa prin adaugarea unei linguri de turmeric la jumatate de ceasca de ulei de masline si tamponate cu un disc de vata pe pielea afectata) poate ameliora mancarimile si iritatiile, desi efectele lor nu sunt imediate. Puteti aplica pasta facuta din turmeric pe piele aproape pe orice parte a corpului afectata de psoriazis: ureche externa, fata, coate, trunchi,etc., desi s-ar putea sa mirositi putin a praf de curry pana va spalati.

Nu mancati turmeric pentru a controla psoriazisul, mai ales daca folositi Plavix sau Coumadin.

Cum sa preveniti mancarimile in psoriazis? Studiile de cercetare pe tema psoriazisul arata ca simptomele psoriazisului pot fi ameliorate cu ajutorul postului pe termen scurt (chiar si 18 ore), dietelor sarace in calorii si cele vegetariene. Urmarea dietelor vegetariene ajuta in ameliorarea bolii deoarece acizii grasi derivati din acidul arachidonic, care se gaseste in special in galbenusurile de ou si mancaruri prajite, contracareaza beneficiile acizilor grasi in oprirea productiei de hormoni iritanti.

Exista si creme si lotiuni pentru psoriazis care se elibereaza cu reteta de la medic sau de la dermatolog; de multe ori, acestea contin diferite ingrediente care ajuta la subtierea placilor de psoriazis, reduc mancarimile si ajuta la suprimarea cresterii noului strat de piele care cauzeaza probleme. Cremele si lotiunile cu reteta pot contine ingrediente cum ar fi catranul de carbune si derivati de vitamina D. Unele au si steroizi care ajuta la suprimarea sistemului imunitar, iar acest lucru ajuta la incetinirea cresterii noului strat de piele.
Aceasta afectiune are de asemenea multe implicatii psihologice, acesti pacienti necesitand o atentie deosebita acordata atat de personalul medical, cat si de psihologi.