Ce este psoriazisul?

Psoriazisul este o boala cronica de piele caracterizata de aparitia unor zone rosii si uscate acoperite de solzi albi sau argintii. Boala poate cauza anxietate si stanjeneste foarte tare persoanele afectate din cauza mancarimilor acute de care este insotita. Zonele de pe corp cel mai des afectate sunt coatele, genunchii, scalpul, unghiile, partile intime si, in cazurile foarte severe, intregul corp. Cand sunt atinse de psoriazis, unghiile se decoloreaza si prezinta denivelari pe suprafata.

Psoriazisul este o afectiune cronica a pielii de care sufera peste 4 milioane de americani. Cu toate ca boala nu este contagioasa, se pare ca exista semne ca ar fi in stadii mai avansate. Este si o sursa de frustrare, rusine si disconfort pentru oricine sufera de ea. Psoriazisul poate fi extrem de demoralizator.

Initial, boala apare sub forma unor eruptii de mici cosuri rosii care pe masura ce boala avanseaza formeaza solzi argintii. Acestia din urma pana la urma se transforma in zone afectate de diferite marimi. Psoriazisul este dificil de diferentiat de alte boli de piele in prima instanta, dar pe masura ce apar solzii diagnosticul este clar.

Placile de psoriazis constau in acumulari de piele alba, care pot deveni rosii si provoaca mancarimi. De obicei exista solzi albi sau argintii deasupra, iar uneori zona este foarte uscata. De fapt, uneori zonele de piele afectata de psoriazis se pot crapa si sangera datorita uscaciunii excesive.



Diagnosticarea psoriazisului

Majoritatea cazurilor de psoriazis sunt diagnosticate datorita unor iritatii ce apar pe piele. Pe langa iritatie, daca o persoana sufera si de inflamatii ale incheieturilor, atunci este trimisa sa faca teste de sangelui. Radiografia poate fi folositoare in cazul artritei psoriazice. In unele cazuri extrem de rare, sunt prelevate mostre sa piele care sunt trimise pentru analiza la laboratoare speciale. Psoriazisul nu este contagios si poate afecta persoane de toate varstele si ambele sexe in mod egal.



Tratarea psoriazisului

Argumentul sau filozofia conform careia nu exista un remediu definitiv pentru psoriazis nu este pe deplin adevarat. Trebuie insa sa abordam deschis toate sistemele de tratamente deoarece niciunuia nu i se poate proclama superioritatea sau autoritatea in detrimentul celorlalte cand vine vorba de complexitatea sistemului uman si problemele sale. Exista sisteme indigene si remedii naturiste foarte eficiente care pot oferi o solutie de lunga durata la problema psoriazisului.

Niciun tratament nu va fi eficient pentru toti cei care sufera de psoriazis. De aici rezulta ca un dermatolog va trebui sa ia in considerare starea de sanatate per total a pacientului, varsta, stilul de viata si severitatea formei de psoriazis si abia apoi va decide optiunea de tratament care va atinge maximum de eficienta in cazul fiecarui individ.

Pacientilor care sufera de psoriazis li se recomanda sa pastreze o atitudine pozitiva cu privire la viata si la intamplarile de zi cu zi. Tineti minte, orice semnal negativ de la minte este un declansator instant pentru psoriazis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu