Creme si lotiuni pentru psoriazis

Psoriazisul este o afectiune a pielii care creeaza o acumulare groasa de surplus de piele pe suprafata corpului. Aceste zone ingrosate de piele sunt numite placi de psoriazis si de obicei se formeaza pe scalp, genunchi si coate. Cu toate acestea, unor suferinzi de psoriazis le apar placi de psoriazis si in alte zone ale corpului. In unele cazuri, formatiunile de piele apar pe fata, maini, glezne si picioare. In cazurile extrem de rare, placile de psoriazis se dezvolta pe aproape toata suprafata pielii.
De vreme ce psoriazisul creeaza zone de piele ingrosata care este uscata, rosie, plina de cojite ce provoaca mancarimi, unii oameni care nu cunosc aceasta afectiune vor incerca in mod automat sa foloseasca mai multa crema sau lotiune pentru a trata zona afectata. Din nefericire, majoritatea acestor produse nu functioneaza corespunzator deoarece sunt prea dense pentru a penetra placile groase de piele pe care le creeaza psoriazisul.
Cu toate acestea, exista o serie de creme si lotiuni care ajuta la inmuierea pielii din zonele uscate, iar unele ajuta la reducerea inflamatiilor si a mancarimilor. Cele mai eficiente creme si lotiuni pentru psoriazis sunt insa cele contin plante si vitamine care penetreaza mai usor straturile tari de piele, plus ca aceste ingrediente tind sa functioneze cel mai bine in subtierea placilor de psoriazis.
Motivul pentru care cremele si lotiunile pentru psoriazis sunt facute astfel incat sa incetineasca cresterea celulelor pielii deoarece psoriazisul este cauzat de o suprareactie a sistemului imunitar a corpului. In loc sa creeze o piele noua o data pe luna cum face un sistem imunitar sanatos, un sistem imunitar afectat de psoriazis va genera o noua piele odata la 3-5 zile. Acest ritm este prea rapid pentru pielea existenta care nu se poate descuama de pe suprafata corpului, astfel incat pielea se acumuleaza sub forma placilor groase de piele despre care am vorbit mai devreme.
Cremele si lotiunile pe baza de plante folosite pentru a trata psoriazisul de obicei contin aloe vera. Cu toate acestea, utilizarea sucului pur de aloe vera tinde sa functioneze mai bine decat utilizarea unei creme sau a unei lotiuni care doar contine aloe. De multe ori, cremele si lotiunile nu contin destul aloe vera pentru a fi suficient de eficiente. Aloe vera va ajuta la inmuierea placilor de psoriazis, iar in plus poate subtia acumularile de piele deoarece ajuta la indepartarea pielii moarte. Aloe vera incurajeaza si vindecarea, astfel incat uneori poate reduce si severitatea placilor de psoriazis.
Cremele si lotiunile care contin ovaz pot fi si ele de ajutor, iar ovazul simplu si natural este cel mai bun din motivele enumerate mai sus. Aceste creme si lotiuni vor ajuta la curatarea mai rapida a pielii moarte deoarece ovazul este un exfoliant natural. Ovazul face si o treaba de minune in a inmuia pielea si poate ajuta la ameliorarea mancarimilor cauzate de psoriazis.